LCD

Guide - Lys modificering

 
LCD med Blå lys!
Denne side er med rettighed fra Darko lavet ud fra billeder og tekst på hans hjemmeside WWW.VELCON.DE

Til fans af blå lys/farve. Her er et kort overblik, over hvordan man konvertere et OPEL LCD instrument til et med blå lys. Er nemmere end med en Digifiz (digital instrument til VW). Du skal bruge værktøj, have relationer til håndværk og de korrekte dele, så som blank transperant, folie, konvertere, ledninger og et lille metal kabinet til de 3 konvertere.
***Info om de enkelte dele kommer senere***

Sådan ser LCD instrumentet ud bagfra, med de to stik. Før det går løs bør man have det rigtige værktøj ved hånden. En lille og en mellem Phillips skruetrækker, en lille fladtang, skævbidder og pincetter. Så skulle man være dækket rimelig godt ind. ;)
En lille kasse eller en kop er meget hjælpsom, hvis man ikke vil tabe/miste de små dele. Mens man roder med LCD segmenterne skal man være forsigtig, da delene er meget følsomme.
Sørg for at der ikke kommer ridser eller lign. Det anbefales at bruge en gammel blok eller mappe, som underlag.

De to stik tages af og plastikken fjernes sammen med folie printpladen. Det første som er synligt er den første printplade. På denne sidder der monteret et kabel som går ned til printpladen nedenunder. Dette afmonteres, og printpladen løftes forsigtigt opad. På den næste plade sidder LCD modulet fast. For at afmontere printpladen med LCD modulet skal man først fjerne trip tælleren. Fjern ganske simpelt de tre skruer og tælleren. Omkring sidder 4 skruer, disse holder på LCD segmentet og huset omkring. Når de er afmonteret kan man tage LCD enheden af. Nu skal du afmontere skruerne til det andet print og pære soklerne og så kan du seperere de individuelle LCD enheder. Nu kan man se plexiglass som sidder i i hvert sit gummi lignende hus - Disse kan blive beskadiet hvis man ikke passer på.

Nu er vi nået til de nødvendige dele.
Jeg har folien, konvertere og huset (til konvertere) fra Conrad.de (et tysk elektorik-lager). Dog kunne jeg ikke finde transperant papiret nogen steder . Men her er bestillings numrene:

Bestillingsnummer Størrelse Farve €/stk.
Folie 184030-22 112 x 87 Hvid 7,64
Folie 184043-22 112 x 87 Rød 7,64
Folie 184057-22 112 x 87 grøn 7,64
Folie 184070-22 112 x 87 Blå 7,64
Folie 184084-22 138 x 34 Hvid 4,58
Folie 184096-22 138 x 34 Rød 4,58
Folie 184111-22 138 x 34 Grøn 4,58
Folie 184123-22 138 x 34 Blå 4,58
Konverter 184005-22 ---- ---- 4,06
Hus (til konverterne) 521612-22 ---- ---- 3,96
Ingen garanti for bestillingsnumrene!!!

Der skal bruges 2 små og 2 store, hvide foiler og 4 konvertere. Du kan dog nøjes med 1 lille folie hvis du stadig vil bruge det originale baggrundsbelysning (anbefales). Den fjerde folie kan bruges til kilometer tælleren. Den hvide folie er bedst da den kan bruges sammen med næsten alle farver. På billedet kan du se hvordan folien skal være udskåret. Vær sikker på at du skærer alle lag over, og at der ikke er nogle spragler eller lign. Til at skære dette over anbefales en hobbykniv. Sørg for at skære præcist ellers vil lagene sepereres og så vil folien ikke virke, og den vil derfor ikke længere lyse. Pas også på du ikke beskadiger de 2 tilslutningsben (især når du lodder da de kan flytte sig og måske endda falde ud når de bliver varme). Den grønlige side af folien er bagsiden.
Den udklippede lysende folies kan du evt. lime på den originale farveplade (gøres for at sikre at trasperanten ligger rigtigt når instrumentet er samlet). I dette tilfælde skal du fjerne den gamle farve, fra farvepladen med en glasfiber pind, da den originale farve ellers vil blande sig med de nye farver du laver. På den side hvor de afskraber farverne skal den nye transperant sidde og på den modsatte side skal den lysende folie sidde. (korrekt selvfølgelig).

 

Her kan du se hvordan den nye folie skal monteres på plastic pladen. Den nye folie (som du kan downloade her...) skal du printe spejlvendt ud, og påklæbe på farvepladen hvis du da har brugt den ellers skal den udskærers så den passer ned i huset (brug den gamle farvefilm som skabelon). Her skal du være opmærksom på den præcise position. Den lysende folie skal side på bagsiden (som beskrevet ovenfor).

Som ledning er det bedst at bruge noget tyndt fleksibel ledning, som f.eks. et mikrofonkabel. Lod nu ledninger på de to forbindelsesben, du kan bruge tape. Men det anbefales på det kraftigste at bruge krympeflex som beskyttelse af forbindelserne. Ledningen skal helst være lang nok så det ikke giver problemer senere hen.
Sådan ser det hele ud. Her kan du se speedometeret med den lysende folie, monteret på den fabriksmonteret farveplade. For kabeltrækning skal plastikrammen klippes i. Men gør det med forsigtighed.

Og sådan skal det hele så se ud. Nu kan du tjekke lysstyrken / klarheden og undersøge korrektheden af farverne. Folien skal være vedhæftet oven på konverterne. Her kan du eventuelt bruge en fjerde folie til endnu mere oplysning af spedometeret.

Sådan ser folien ud i detaljer. Her kan du også bruge helt andre farver. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan med et simpelt grafikprogram arbejde med udseendet. Udseendet har selvfølgelig også at gøre med om du printer i højeste kvalitet og med en god transperant. Folien skal være lavet til at kunne bruges med inkjet printere (og så skal du selvfølgelig også have en inkjet printer ;-).

Nu er vi kommet til monteringen af elementerne i instrumentet. Efter at du har sat den nye transperant i LCD elementerne, skal plexiglas elementerne ligges forsigtig på folien. Sørg for at disse ikke hælder eller på nogen anden måde sidder forkert, da LCD pladerne ellers vil knække, hvilket betyder at du skal have fat i en ny LCD enhed. På billedet kan du se hvor kablerne skal trækkes. Her skal du også være forsigtig når du skærer ud til hullerne.

Her ser du den fjerde folie. Det skal klippes / skæres sådan at det passer til åbningerne omkring speedometeret. Denne folie lyser ind på selve tallene. Den er monteret udover de andre folier. Folien er bare loddet parallelt sammen med en af de andre folier, så slipper du for at skulle bruge 4 konvertere.

Så skal du samle det hele igen i modsat rækkefølge. Her ser du igen den fjerde folie. Sådan skal den monteres. Jeg satte den fast med dobbeltklæbende tape.

Selve LCD instrumentet er nu færdig og nu skal konverterne monteres. Sådan skal det se ud. Her må jeg lige påpege at konverterne larmer lidt i kassen. Her kan det måske være en god idé at isolere. Jeg har dog ikke prøvet endnu - selvom det nok ikke skulle være det store problem. Hvis det stadig er for højt kan du måske skrue den fast eller lignende. Det vigtigste her er at man sørger for gode forbindelser og også for at lukke kassen ordentlig til.

Sådan ser kassen og de tre konvertere ud. Du sætter konverterne bedst fast med dobbeltklæbende tape inde på selve kassen. Der skal også bruges 3 spændingsregulatorer på 5v på udgangen, fordi konverterne ikke kan køre på mere end 5 volt. Jeg har dog kun monteret én og det virker meget fint. Betegnelse for den rigtige regulator hedder 7805 - Findes i enhver elektronik butik -. En hulprintplade vil være en god ide at bruge.

Sådan ser det komplette indhold af kassen ud. Spændingsregulatoreren er loddet på hulprintpladen (Den er desværre ikke mere synlig). For folk som har loddet før skulle dette ikke være noget problem. Sammen med konverteren er der et lille diagram, hvor der står hvordan den skal tilsluttes.

Som det før er sagt skal man sørge for gode forbindelser. Jeg har derfor også brugt meget gode stik til at sætte på ved konverterne så instrumentet er til at tage af. Klemmemuffer og jackstik kan IKKE anbefales her. Jeg har separat stik til input spændingen (12 V) Og et til høj spænding (100 V).

Færdig! Og sådan ser det hele ud når instrumentet er "Speciel udstyreret" med blå lys. Som efter min mening er meget bedre end det originale. I alle tilfælde mere simpelt end at skifte Digifiz på en Volkswagen. Jeg håber du finder denne guide god og kan bruge den. Jeg vil blive glad hvis du vil give Feedback på om du kan få det til at virke. Du må også gerne skrive hvis du har spørgsmål eller lignende.

Her er et andet eksempel med grønt lys. Alle farver kan bruges med den hvide folie. Lilla, Rød, lyserød. ..Bare du bruger din fantasi.

God fornøjelse med udskiftningen!!!
Add a comment

Kadett X9

Terminals, 16-pin vehicle connector X9

1. Turn signal lamp H 12 / R
2. not used
3. Parking brake switch S 13
4. not used
5. not used
6. not used
7. not used
8. not used
9. Fuse F 13-20 A, S 1/Kl ignition. 15
10. not used
11. not used
12. Flasher K 10/Kl. 49 C
13. Switch-light S 2.1/Kl. 56
14. Kl 56A beam from low beam switch S 5.2
15. Ground
16. Flashing light, left H/13/L

Add a comment

Vectra 2000

Vectra

LCD - Instrument

26-pin Cable connector X 56 (White)

1. Alternator
2. Not used
3. Brightness control - Instrument lighting
4. Tank Gauge
5. Fuse F 22/10 A, Kl. 15
6. not used
7. Control unit - injection, TD / TN-Signlal (speed signal)
8. not used
9. Ground
10. Ground
11. not used
12. Oil pressure sensor
13. Conduction diagnosis, diagnostic connector Kl. D
14. Serial data line
15. Fuse F 22/10 A, Kl. 15
16. not used
17. Temperature Sensor - Coolant
18. Indicator lamp - brake fluid level
19. Control unit - injection system, Ti-signal (fuel signal): This is the cable series calling is available, but not used
20. not used
21. Distances-frequency generator
22. Oil Pressure Switch
23. not used
24. 8/15A Fuse F, Kl. 30
25. Not used
26. Not used

 

 

26-pin cable connector X 57 (blue)

1. not used
2. Brake pad thickness, front
3. not used
4. Window washer level sensor
5. not used
6. Low beam light, rear light
7. Coolant
8. Oil level
9. not used
10. Brake light, brake light trailer
11. Brake Light Switch
12. not used
13. not used
14. Brake light fuse
15-26. not used

 

Add a comment

Kadett X8

Terminals 26 - pin vehicle connector X 8

1. generator G 2/Kl. D +
2. not used
3. Control Switches - Instrument R 11, fuse F 2 - 10 A, diode V 6 (*) light switch S 2 1/Kl. 58
4. fuel level sensor P 4
5. Fuse F13 - 20 A ([]), ignition S 1/Kl. 15
6. not used
7. ignition coil K l 1
L2 = TSZ with Hall sensor
L3 = TSZ with inductive
8. not used
9. Ground
10. Ground
11. Ground
12. sensor, oil pressure P 10
13. not used
14. not used
15. Fuse F 13-20 S 1/Kl A ignition. 58
16. Fuse F 20-10 A Switch - Light S 2.1/Kl. 58
17. sensor - temerature P 5
18. not used
19. not used
20. not used
21. Sensor - Distance P 14
22. Sensor - Oil pressure S 14
23. not used
24. not used
25. not used
26. not used

(*): Up to model year 1986
([]): From model year 1986

Add a comment

Flere artikler ...

  1. Diagrammer
  2. LCD - Monteret