vista-network-slow1
Windows 7/8 er gode operativsystemer sammenlignet med Windows Vista og XP. De har forbedringer på mange områder, inklusiv netværk.
Dog kan man stadig opleve at netværket kan opleves som værende langsomt.
Disse 6 nemme måder vil hjælpe med til at løse langsomt netværk, eller i hvert fald gøre det hurtigere.

1) Deaktiver Autotuning

Deaktivering af autotuning vil hjælpe meget på DNS opslag og netværksregistrering. Det vil også forbedre overførselshastigheden af data over netværket.

Start en kommandoprompt som administrator, og følg kommandoerne i det nedenstående eksempel.

Windows 7 Network slow

2) Fjern RDC (Remote Differential Compression)

Denne funktion som blev introduceret i Windows Vista, blev lavet til at overføre data over netværket i komprimeret format for at spare båndbredde. Samme RDC funktion er som standard aktiveret i Windows 7 også (Det lader til Microsoft har valgt at deaktivere den i Windows 8).
Du kan fjerne RDC (Remote Differential Compression) i windows 7 ved at åbne kontrolpanelet og vælge Programmer og funktioner. Klik herefter på ‘Slå Windows funktioner til eller fra’, som vist herunder.

Windows 7 Network slow

3) Fjern IPv6 fra netværksegenskaber.

Hvis dit interne netværk ikke kræver IPv6 protokol (og langt over 90% af jeres netværk gør ikke), får du et mest stabil netværk ud af at deaktivere denne protokol.
Ved at beholde IPv6 vil du i nogen tilfælde opleve langsommere netværk da Windows prøver at registrerer IPv6 addresserne, prøver at få en IPv6 addresse, eller prøvet at navneomsætte IPv6. Derfor er det bedst at fjerne hvis det ikke bruges.

Højreklik på dit netværksikon nede ved uret, vælg netværks og delingcenter, vælg rediger indstillinger for netværkskort,
højreklik på dit netværk (altså det som du er forbundet til dit netværk med), vælg egenskaber, fjern flueben ud for IPV& og tryk ok.

Genstart herefter PC'en


4) Ryd DNS Cache

Du kan fjerne ethvert DNS opslag foretaget af din pc, således at pcen næste gang forespørger DNS serveren på ny. Dette vil forhindre din computer i at prøve på at forbinde til ødelagte eller ændrede DNS adresser gemt i cachen.
For at rydde cachen, åben en kommandoprompt som administrator og skriv ipconfig /flushdns

5) Deaktiver Trådløs Netværk og alle andre Virtuelle netværkskort.

Hvis du ikke bruger det trådløse netværk eller hvis du har installeret en vpn klient eller en virtuel maskine du ikke bruger, anbefaler vi at du deaktiverer disse under netværksforbindelserne.
Hvis det er aktiveret vil Windows forsøge at forbinde til de trådløse netværk omkring dig (såfremt der er tale om en trådløs forbindelse.
Indlæsning af din profil og generel opstart af windows vil også være langsommere på grund af dette.

Højreklik på dit netværksikon nede ved uret, vælg netværks og delingcenter, vælg rediger indstillinger for netværkskort, højreklik på det/de netværk du ikke bruger og vælg deaktiver

6) Ændrer Link Hastighed & Duplex Værdi under Netværksegenskaber.

Dette trin kan også nogen gange hjælpe med dit langsomme netværk i Windows.
Jeg kan ikke sige hvilke indstillinger der virker bedst for dig, da det afhænger af din fysiske netværksopsætning (netværkskort, kabeltype, LAN hastighed og netværksswitch).
Som standard er dette sat til Auto Negotiation (Hvor Windows selv finder frem til indstillingerne. Men du kan lege rundt med værdierne for at finde de indstillinger der virker bedst med din computer og network.

 

Højreklik på dit netværksikon nede ved uret, vælg netværks og delingcenter, vælg rediger indstillinger for netværkskort,
højreklik på dit netværk (altså det som du er forbundet til dit netværk med), vælg egenskaber, vælg advanceret.

Windows 7 Network slow

Jeg er sikker på nogen eller alle ovenstående trin hjælper dig med et langsomt netværk i Windows 7/8. Men tøv endelig ikke med at tilføje ekstra tips som hjalp dig med dit langsomme netværk.